OWNER’S MANUALModel Nos. MEPE123W, MEPE123BREAD AND SAVE THESE INSTRUCTIONSWARNING: A risk of fire and electrical shock exists in all electrical appli
10Cappuccino/Coffee Drinks (continued)9. When making froth for cappuccino, hold the FrothingAttachment below the surface of the cold milk. Do not touc
11Care and Cleaning InstructionsBefore cleaning or removing parts, unplug the machine and allow tocool completely.Hint: When the Overflow Tray is full
Care and Cleaning Instructions (continued)5. If Steam Nozzle seems blocked, see Purging Instructions.6. If it is necessary to wash the Infusion System
13For Best Results• Be sure to refrigerate your coffee pods to retain the robust flavorand rich aroma.• The quality of water you use directly affects
Espresso TermsEspressoEspresso is made when the heart of the coffee flavor is extractedunder pressure. A single serving or “shot” is 1 to 1 1/2 ounces
15Espresso RecipesCafé GallianoPlace 1 tablespoon of galliano liqueur into demitasse cup. Fillwith espresso, Garnish with a twist of lemon peel.Iced E
IMPORTANT NOTICEIf any parts are missing or defective,DO NOTreturn this product.Please call our Customer Service Department for assistance.800-233-905
19LIMITED ONE YEAR WARRANTYWarranty: This Melitta‚ product is warranted by Salton, Inc. to be free from defects in materialsor workmanship for a perio
2IMPORTANT SAFEGUARDSWhen using electrical appliances, basic safety precautions shouldalways be followed to reduce the risk of fire, electric shock an
20Risk During Shipment: We cannot assume responsibility for loss or damage during incoming shipment. For your protection, carefully package the produ
ETAT DE LA CAFETIERE A EXPRESSO ET CAPPUCINO123 Spresso®GUIDE D'UTILISATION Modèle nos MEPE123W, MEPE123B21LISEZ ET CONSERVEZ CES INSTRUCTIONSAVE
IMPORTANTES MESURES DE SECURITEAfin de réduire les risques d’incendie, de choc électrique et deblessures pendant l’utilisation de tout appareil électr
• N’utiliser cet appareil que conformément aux instructions données dans ce guide.• Eviter d'entrer en contact avec la vapeur chaude.• AVERTISSEM
Faites connaissance avecvotre Melitta Cafetière àexpresso et cappuccinoAvant d'utiliser votre 123 Spresso pour la première fois, vousdevez vous f
Vue d'ensembleVoici la méthode de préparation d'expresso du 21e siècle, la technologie de l'avenir – Le 123 Spresso.Votre nouveau123 Sp
Avant la première utilisation (suite)7. Au bout de quelques min-utes le témoin vert GO s'al-lume. Tourner le sélecteurde fonctions (sur le côté)
8. Lorsque l'eau arrête de couler du bec de remplissage,enlever soigneusement l'eau chaude de la tasse et du trop-plein. Votre 123 Spresso e
Infusion d'expresso1. Brancher l’appareil dans uneprise secteur 120 V ~ 60 Hz.2. Avant de faire infuser l'expresso,assurez-vous que le réser
REMARQUE : Si vous préférez un café plus fort, faireplutôt infuser une portion de 30 ml. Si vous voulez uncafé plus doux, mettre plus d'eau.Laiss
tripping over a longer cord. Extension cords are available fromlocal hardware stores and may be used if care is exercised in theiruse. If an extension
3. Pour préparer la vapeur pour faire la mousse, tourner la commande de température à la position “STEAM/FROTH”(VAPEUR/MOUSSE).4. Glisser, le plus loi
Cappuccino/boissons au café (suite).9. Lorsque vous faites de la mousse pour cappuccino, tenirl'accessoire en bas de la surface du lait froid. Ne
Entretien et nettoyage Débrancher l’appareil et le laisser refroidir avant de monter oudémonter des pièces et avant de le nettoyer.Conseils : L'i
Entretien et nettoyage (suite)4. Si la buse de vapeur ou l'accessoire pour la mousse sontsales, retirer l'accessoire et séparer le bec de l&
Entretien et nettoyage (suite)Instructions de vidangeSi vous avez fait plusieurs tasses de lait moussé/à la vapeur consécutivement, veuillez suivre le
• Toujours utiliser du lait écrémé 2 % lorsque vous faites de lamousse. Cela aura pour effet de produire une magnifiquemousse. N'utiliser jamais
Les termes d'expressoExpressoL'expresso est produit lorsque le goût du café est extrait souspression. Une portion ou “shot” correspond de 2
Recettes d'expressosCafé GallianoAjouter une cuillère à table de liqueur de galliano dans unetasse à moka. Ajouter de l'expresso, garnir ave
NOTES38
NOTES39
4Getting to Know YourMelittaEspresso-Cappuccino MakerBefore using your 123 Spresso for the first time, you must becomefamiliar with all of the parts.
REMARQUE IMPORTANTESi un élément est manquant ou défectueux, NE RENVOYEZ PAS ce produit.Veuillez appeler notre Service Clientèle pour obtenir de l’aid
GARANTIE LIMITEE D’UN ANGarantie : Ce produit Melitta‚ est garanti par Salton, Inc. contre les défauts de matériaux etde fabrication pour une période
Produits achetés aux Etats-Unis et utilisés au Canada : Retourner le produit assuré, enveillant à ce qu’il soit correctement emballé, et en réglant au
5OverviewWelcome to the 21st century method of espresso, the technologyof the future — The 123 Spresso.Your new 123 Spresso is so quick to brew, so ea
7. After a couple of minutesthe Green “GO” Lightilluminates. Turn theFunction Selector (onthe side) to the“COFFEE CUP”. Thisstarts the water flowing.6
Filtering WaterThe quality of water you use directly affects the taste of your coffee.The better the water, the better the coffee. With 123 Spresso yo
88. Place one Pod into the Coffee PodSlot. The Pod will drop down automati-cally into the machine and the infusionprocess begins.9. Almost immediately
7. Turn the Function Selector from “NEUTRAL” to the “STEAM/FROTH” Position.8. The machine will automatically begin to release steam.Prepare
Commentaires sur ces manuels